Sluis


Op deze pagina's staan de wetenswaardigheden over de sluis en foto's.

Nieuwe sluisdeuren: (18-12-2015)

Begin januari 2016 zullen de nieuwe sluisdeuren geplaatst worden. Op de Home pagina staat aangegeven wanneer deze plaats zullen vinden.

Werkzaamheden rondom de sluis: (update 22-04-2014)

Goed nieuws! De sluis is vanaf a.s. vrijdag (25-04) ieder weekend te gebruiken. A.s. donderdag worden de pontons weggehaald. De weken erna zal doordeweeks de sluis mogelijk tijdelijk gestremd zijn. Helaas kan men hier geen data en tijden aan koppelen. 

Werkzaamheden rondom de sluis: (update 03-04-2014)

De werkzaamheden aan het kleine bruggetje voor de sluis is een week uitgesteld. komend weekend (5 & 6 april) is de sluis nog te gebruiken.

Werkzaamheden rondom de sluis: (update 28-03-2014)

De stichting heeft regelmatig contact met het Hoogheemraadschap en BMG omtrent de beschikbaarheid van de sluis. Na enige vertraging is 26 maart de laatste damwand geslagen en is het grote ponton uit de Zwet. Dit weekend (29 & 30 maart) is de sluis beschikbaar. LET OP: Bij het uitvaren van de sluis richting de Braassem hangt boven het water een waterslang op 1.50 meter hoogte!

Volgende week zal BMG beginnen met de werkzaamheden aan het kleine bruggetje voor de sluis. Een grote kraan op pontons zal vanaf het water de brug en duiker gaan inhijsen. De sluis zal dan weer gestremd zijn. Op dit moment kan BMG nog niet aangeven wanneer de sluis weer beschikbaar is. Wij hopen voor volgend weekend weer een update te kunnen geven.