Sluisconcert 2013


Muzikaal theater bij Sluisconcert in Roelofarendsveen

Na het succes in 2007 en 2010 is de sluis van Roelofarendsveen op zaterdag 6 juli wederom het decor voor het Sluisconcert. Een rijk gevarieerd programma staat ook dit jaar garant voor twee uur muzikaal en visueel genieten. De bijzondere en verrassende afsluiting van het Sluisconcert houdt de organisatie nog geheim.

Ten opzichte van de vorige twee edities is dit jaar gekozen voor een ‘lossere’ opzet, waarbij licht-klassieke en eigentijdse muziek elkaar zullen afwisselen, aanvullen en versterken. Daarnaast neemt het theater een prominentere plek in dan in 2007 en 2010. ‘Met deze nieuwe aanpak richten we ons dus bewust op een breder publiek’, zegt René van der Zwet van de Stichting Behoud en Beheer Sluis, verantwoordelijk voor de organisatie van het Sluisconcert.

Mix van muziek en theater

De Veenfabriek, het muziektheaterensemble onder artistieke leiding van Paul Koek, is verantwoordelijk voor het creatieve concept en de uitvoering van de avond. Speciaal voor het Sluisconcert geven de Solisten van het Residentie Orkest, bestaande uit ruim twintig musici, acte de présence. Daarnaast zal Track, de slagwerkgroep van de Veenfabriek, zijn opwachting maken. Als een rode draad door het theaterverhaal loopt de personage van Schillen Nel; voor de oudere inwoners van Roelofarendsveen een markante beroemdheid uit het verleden.

Podium en catwalk

Kenmerkend aan het Sluisconcert is het 80 vierkante meter grote muziekpodium dat speciaal voor de musici boven de sluisdeuren wordt gebouwd. Nieuw dit jaar is een drijvende catwalk óp het water waarop een groot deel van de theatervoorstelling zich zal afspelen. Voorzitter Alex van der Poel van de Stichting Behoud en Beheer Sluis is blij dat een traditie wordt voortgezet: ‘Zonder steun van de gemeente Kaag & Braassem en de inzet van de vele vrijwilligers zouden we dit unieke Sluisconcert niet kunnen organiseren.’

Vrije toegang

Het Sluisconcert aan de Witte Singel is vrij toegankelijk en begint om 20.30 uur. De organisatie verzoekt bezoekers op tijd aanwezig te zijn. Wie met de boot komt, moet rekening houden met de aanvaartijden en het aanmeren. Voor boten is de sluis op zaterdag 6 juli tussen 20.00 uur en 23.30 uur buiten gebruik. Ook zondag 7 juli is er muziek op de sluis. Dan verzorgt Liefde voor Harmonie ter gelegenheid van het 125 jarige bestaan jubileumconcert dat eveneens gratis is. Aanvang 14.00 uur. Sluisverkeer is dan gewoon mogelijk.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Don de Jeu: telefoon 06-51490227 of don@cafedehaven.nl.

Facebookevenement      Facebookpagina